Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Çocuk işçi konulu 395 film

Sabancı Vakfı'nın, 'çocuk işçiler' temasıyla düzenlediği Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. 'Kısa Film Uzun Etki' ismiyle düzenlenen yarışma, ikinci yılında da sanatın gücünden yararlanarak toplumsal sorunlara ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Bu yıl yarışmaya çocuk işçi sorununu ele alan 395 film başvurdu. Rekor başvuru sonrası 15 film seçildi. Ödül töreninde konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, yarışmayla ilgili şunları söyledi: "Okul, yurt gibi kalıcı eserlerle yola çıktık. Burslar, ödüller verdik; halen veriyoruz. 10 yılı aşkın süredir, hibe programları ile sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz. Kadın, genç ve engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için bu konuda çalışan STK'lara destek veriyoruz. 44 yıllık deneyim bize şunu öğretti: Toplumsal gelişmenin sürdürülebilir olması için, sorunların herkes tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Bu da bu sorunlarla ilgili farkındalığın artırılmasıyla başlıyor." Bu projeyi hayata geçirdikleri için önce Sabancı Vakfı'nı, sonra Zeynep Atakan'ı ayakta alkışlamak gerek. Çocuk işçiliği; maalesef sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli sorunları arasında yer alıyor. Bu açıdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu yılı Çocuk İşçiler Yılı ilan etmesi ve farkındalık yaratan projelerin hayata geçirilmesi çok anlamlı. Yarışmada birincilik ödülü, 'Nilüfer' adlı filmiyle Tolga Özdemir'in oldu. Özdemir'e ödülünü, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı takdim etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA